Posted by on Dec 11, 2013 in Uncategorized |

Bli kvitt gamla vanorNär du slutar röka, är det inte bara en fråga om att komma ur ett långvarigt missbruk, det handlar minst lika mycket om att bli av med vanor som förknippas med rökning. Du känner väl igen det, fingrarna saknar något hålla i, man är automatiskt på väg att gå ut för att tända en cigarett efter en god middag, etc.
Med en e-cigarett kan du enkelt och snabbt åtgärda dessa ”kritiska” situationer, för att undvika frestelsen att falla tillbaka i ditt gamla rökfyllda liv. Om du använder en e-cigarett med nikotin, kommer du samtidigt också att ersätta ditt behov av nikotin, och det kommer att gå mycket enklare att sluta röka.

E -cigaretter kan även smaka som en riktig cigarett
Är du också en av många, som lite skeptisk har betraktat hur e-cigaretter blivit ett mer och mer utbrett fenomen? En sak som är säker, är att de kan hjälpa dig att sluta röka, eftersom de innehåller nikotin och låter dig behålla många av de vanor som är förknippade med rökning. Men en annan viktig sak är smaken. Kan e-cigaretter ersätta smakupplevelsen av tobak, som man som rökare är van vid och njuter av? Det är naturligtvis en individuell bedömning om du känner att elektroniska cigaretter kan ge exakt samma smak som du känner igen från tobakscigaretter. Men det är ett faktum att det kommer ut fler och fler varianter på marknaden och många av dem har vunnit flera smaktester.

Bli kvitt tobaken – använd en e-cigarett med nikotin
Den främsta orsaken till att många kämpar förgäves med att lägga tobaken på hyllan, är det nikotinberoende som rökning skapat. Nikotin är en av de mest beroendeframkallande drogerna i världen, faktiskt rekommenderar man vanligtvis storrökare att inte sluta röka tvärt från den ena dagen till den andra, utan snarare trappa ner gradvis.
Men det finns också andra alternativ. Du känner säkert till nikotinplåster eller nikotintuggummi, och dessa produkter har också varit de mest rekommenderade under många år, men nya studier visar att chansen att man som rökare lyckas sluta röka, är mycket större vid användning av e-cigaretter med nikotin