Posted by on Apr 1, 2014 in Uncategorized |

E-cigaretter (elektroniska cigaretter) lanserades kommersiellt i Kina 2004. De uppfanns 2003 av en kinesisk apotekare som heter Hon Lik. Alltsedan de skapades, har dessa cigaretter fortsatt att öka i popularitet i många delar av världen.

En e-cigarett ser ut som en traditionell cigarett. Men det är en elektronisk apparat som i huvudsak består av en atomiser /cartomiser, batteri, och nikotinvätska som kallas e-vätska (e-juice). Atomisern/cartomisern är en förångningskammare som rymmer e-vätskan. Batteriets uppgift är att värma upp atomisern. När atomisern värms upp, förvandlas e-juice till ånga. När rökaren (e-rökaren) inhalerar, finns det en röd lysdiod på toppen som tänds. Han andas sedan ut ett moln av ånga som ser ut som rök. Detta rökmoln skingras inom några få sekunder.

Den huvudsakliga skillnaden mellan en traditionell cigarett och en e-cigarett är att en e-cigarett innehåller nikotinvätska (e-vätska) i stället för tobak. Ingredienserna som utgör e-vätskan inkluderar bland annat vegetabilisk glycerin, koncentrerade smakämnen, propylenglykol och koncentrad nikotin i flytande form. E-vätskan har olika nikotinnivåer som låg, medium och hög. Vissa märken har noll nikotin, vilket innebär att de är nikotinfria. Cigaretterna kommer också i olika smaker som mint, frukt, traditionell tobak, choklad, mentol, kaffe och vanilj, för att nämna några.

Idag föredrar många människor e-rökning framför tobaksrökning. Det finns ett antal skäl till detta. För det första, är de flesta rökare medvetna om hälsoriskerna med att röka tobakscigaretter. Tobak har farliga kemikalier som är kända för att orsaka sjukdomar som cancer, tuberkulos och stroke. Den elektroniska cigaretten innehåller nikotinvätska istället för tobak. Därför utgör de ett hälsosammare alternativ till att röka tobakscigaretter.

12-01042014En e-cigarett producerar ett moln av ånga i stället för rök. Eftersom ingenting förbränns i en e-cigarett, produceras heller ingen lukt eller aska. Det finns inget behov av tändstickor eller tändare då e-cigaretten värms upp av ett batteri. Alla dessa faktorer gör att du kan röka var som helst, när som helst, utan att besvära andra. Det är också en miljövänlig cigarett eftersom den inte producerar rök (kolmonoxid), fimpar eller aska.

När du väl har investerat i ett startpaket, blir e-rökning billigare än att röka. I dessa tider är traditionella cigaretter väldigt dyra på grund av stigande tobakskostnader, produktionskostnader, skatter och höga kostnader för distribution. När du e-röker, utgör dina utgifter ungefär hälften av vad du spenderar på traditionella cigaretter varje månad. Utgifterna sänks också av det faktum att du inte behöver köpa askkoppar, tändare, eller stickor. Du kan ladda upp batteriet, och du kan också köpa e-vätska i bulk för att sänka kostnaderna ytterligare.

Eftersom traditionella cigaretter har en brinnande glöd, medför de en brandrisk. I själva verket är de en av de viktigaste orsakerna till brandrelaterade olyckor och dödsfall i världen. De kan av misstag bränna dig, dina möbler, kläder och hus. E-cigaretter har ingen brinnande glöd och är därför säkrare än traditionella cigaretter.

Elektroniska cigaretter är också ett utmärkt alternativ för dem som vill sluta röka. Nikotinnivåerna i dessa cigaretter varierar och det finns även märken som är nikotinfria. Om du vill sluta röka, kan du vänja dig av ditt beroende genom att använda märken med låga nikotinnivåer. Detta kan göra det möjligt för dig att så småningom byta till helt nikotinfria varor, och till slut sluta röka helt.

E-cigaretter har fortsatt att utvecklas sedan de först kom ut. Idag finns det många företag som producerar e-cigaretter. Den största skillnaden mellan produkterna från olika företag är pris, kvalitet och produkternas konstruktion. Dansmoke är ett av de företag som är kända för att producera prisvänliga elektroniska cigaretter av hög kvalitet. Företaget erbjuder även tillbehör som e-vätska, filter-refiller och batterier. Deras produkter kan enkelt beställas via nätet.