Posted by on May 21, 2014 in Uncategorized |

21052014-21Jag började röka vid 18 års ålder på grund av grupptryck. Jag började med några bloss här och där, och innan jag visste ordet av, rökte jag en hel cigarett själv. Självklart, rökte jag i smyg eftersom mina föräldrar hade varnat mig för rökning. Inom ett år, rökte jag ca 5 cigaretter på en dag; Jag var på väg att bli en missbrukare.

Cigaretter är tillverkade av tobak; en växt som innehåller farliga kemikalier. Beroende till rökning utvecklas på grund av en drog som finns i tobak, känd som nikotin. När du röker, dras nikotinet in i lungorna och absorberas snabbt i blodet, innan det transporteras till hjärnan. Det beroende som orsakas av nikotin liknar det som orsakas av droger som heroin och kokain.

I takt med att jag blev äldre insåg jag de många farorna förknippade med rökning, och visste att jag gjorde det på egen risk. Jag lärde mig att tobak innehåller farliga ämnen som kan orsaka lungcancer. Jag lärde mig också att rökare drabbas av många sjukdomar som tandköttsproblem, hosta, väsande andning, magsår och astma, bland annat. Jag bestämde mig för att sluta röka, men fick snart erfara att det var svårare sagt än gjort.

En dag när jag surfade runt på Internet, snubblade jag över en artikel om e-cigg. Det är en rökfri, elektronisk cigarett som är ett sundare alternativ till den traditionella cigaretten. Trots att den är sundare, tjänar den samma syfte som en vanlig cigarett, och även ser ut och känns likadant. Jag bestämde mig för att prova den och gjorde en beställning på nätet.

En e-cigg är i form av en intern, batteridriven enhet, med ett filter som rymmer flytande nikotin och en atomiser. Batteriet hettar upp atomisern och förångar nikotinvätskan, vilket genererar en nikotinfylld ånga. När du röker, inhalerar du ångan, vilket ger dig en verklig känsla och upplevelse av att röka en traditionell tobakscigarett. Spetsen på enheten har en indikatorlampa som lyser varje gång du inhalerar. När du andas ut, avger den en simulerad ånga som avdunstar inom några sekunder.

E-cigarrer är sundare än vanliga cigaretter, då de inte genererar aska, tobak eller tjära. De finns i olika nikotinnivåer och olika smaker för att underlätta för olika typer av rökare. De är uppladdningsbara och påfyllningsbara, vilket gör dem billigare än traditionella cigaretter. De är miljövänliga, då det inte produceras någon kolmonoxid. Dessutom kan de rökas i rökfria zoner utan att besvära eller förgifta andra människor med lukt eller rök.

Jag rökte olika märken av e-cigaretter som finns tillgängliga på marknaden. I och med att jag fortsatte att röka dem, började mitt cigarettbegär att minska. En dag upptäckte jag Dansmoke; ett ledande e-cigarrmärke. Förutom att erbjuda e-cigarrer med olika smaker och olika nikotinnivåer, erbjöd detta företag även elektroniska cigaretter utan nikotin. Eftersom mitt mål var att sluta röka, bestämde jag mig för att prova Dansmoke nikotinfria e-cigg. Mitt beroende försvann gradvis till att bli nästan obefintlig och jag slutade röka helt inom några månader efter att ha använt detta märke.

E-cigg är ett billigare, säkrare och enklare sätt att röka. De tillåter dig att tillfredsställa alla slags nikotinbegär som kan drabba dig. De är bättre produkter för dem som vill rädda sin hälsa och sin ekonomi. De är också ett utmärkt val för dem som vill sluta röka.